29 април, 2024

В TechPay Insights 2023 по-голямата част от участниците (39.65%) посочват JavaScript за най-използваната от тях технология на въпроса “Коя Технология Използвате в Работата си Най-Много?”.

Към проучването, което има за цел да представи реалната технологична картина у нас има изключителен интерес от страна на ИТ професионалистите.

Останалите технологии, които се нареждат в топ 5 на най-използваните сред ИТ специалистите са Java с 30.41%, следвана от SQL с 27.11%.

Участниците в проучването отреждат четвъртото място на .NET с 25.91%, а на пето място с много малка разлика е HTML с 25.23% отговорили.

Може би се питате на кои места се нареждат CSS, C#, Bash/Shell, PHP и любимия на всички Python? И колко процента от ИТ професионалистите ги определят като най-използвани технологии?

Всички тези отговори и много други ще откриете в специалното ни издание „TechPay Insights #BG 2023„ тук.

Ако искате да се включите в проучването, може да дадете своя глас тук.

Абонирайте се за DevStyleR, за да получите достъп до всички специални издания и да бъдете сред първите, които могат да се възползват от професионални обучения, уебинари, отстъпки за събития и други. Абонирай се Безплатно ТУК.

Прочети още:
1. 30% от TECH Професионалистите Посочват Гъвкавото Работно Време като Топ Предимството на Работодателя
2. Кои са Топ Софтуерните Компании на България? 
3. Петър Топалов: Правилните и Мотивирани Хора са Ключов Фактор за Успех

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR