27 април, 2024

Бившият ръководител на екипа от инвеститори в Slush и инвестиционен анализатор в Innovation Nest Конрад Кордовски направи преглед на над 1400 работни места в сферата на рисковите инвестиции, обявени през 2022 г., и установи, че когато става въпрос за работа в сферата на рисковите инвестиции, Лондон и Берлин са най-търсените места, съобщава tech.eu.

В Берлин са открити 135 свободни работни места, а в Лондон – 118, като в двете столици се намират малко над половината от всички свободни позиции. Мюнхен и Париж заемат съответно трето и четвърто място, Цюрих – 12 позиции, Франкфурт – 11, Стокхолм и Амстердам – 8, а Барселона и Кьолн допълват топ 10 със 7 позиции.

Вероятно за никого не е изненада, че САЩ заемат 55,7% от всички свободни позиции в света на VC, а Германия, Обединеното кралство и Франция заемат местата 2, 3 и 4. А Австралия заема пето място с 35 предлагани работни места, въпреки че вътрешният ѝ пазар на рисков капитал е само 10% от европейския по отношение на финансирането през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO – London and Berlin with the Most VC Jobs in Europe

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR