26 април, 2024

Европейската комисия забрани на своите служители да използват TikTok, съобщава BBC News. Прилагането на тази мярка е с цел да “защити данните и да повиши киберсигурността”.

Платформата е изправена пред обвинения, че събира данни на потребителите и ги предава на китайското правителство. Компанията настоява, че не работи по-различно от другите социални медии.

Говорителката на ЕС Соня Господинова заяви, че корпоративният управителен съвет на Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, е взел решението от съображения за сигурност.

“Мярката има за цел да защити Комисията от заплахи и действия в областта на киберсигурността, които могат да бъдат използвани за кибератаки срещу корпоративната среда на Комисията”,

каза тя.

Забраната означава също, че служителите на Европейската комисия не могат да използват TikTok на лични устройства, на които е инсталирано приложението.

Това е нов етап от нарастващото напрежение между Пекин и Запада след като излязоха обвинения, че Китай умишлено е създал платформата с цел да възпрепятства умственото развитие на подрастващото поколение на Запад. Доказателство за това е и китайската версия на приложението, която за разлика от тази, която използва цял свят, показва постиженията на ученици и студенти, дава добри примери и стимулира развитието на обществото.

Нещо, съвсем различно от предизвикателствата в TikTok, които се осмеляват да правят европейци и американци, някои от които водят до смъртни случаи.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IOEuropean Commission Bans Employees from Using TikTok

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR