25 април, 2024

На 31 октомври Мъск потвърди, че вече е главен изпълнителен директор на Twitter. Той все още е едноличен директор на компанията. Според слуховете, който тръгнаха малко след изявлението му, Мъск планира да съкрати до 25% от персонала – съобщиха от Washington Post, разчитайки на анонимни източници.

Няколко дни преди официалното му изваяние обаче, той съкрати всички ключови ръководители в компанията, като не е ясно дали тенденцията в съкращенията ще продължи и занапред. Някои слухове потвърждават, че милиардерът иска да направи кардинални промени в начина на работа и политиките, които платформата е изповядвала досега.

Мъск, който твърди, че е “абсолютен привърженик на свободата на словото”, въпреки че има професионална репутация на човек, който заглушава критиците с ответни мерки и заплахи за съдебни дела, отдавна осъжда политиките на Twitter за модериране на съдържанието. Новият “Chief Twit” публично порицава това, което според него е партийна цензура в платформата, включително решението за забрана на бившия президент Доналд Тръмп – което Мъск заяви през май, че ще отмени.

Мъск все още не е представил подробна информация за евентуалните промени в правилата, но в петък написа в Twitter, че все още не са променени политиките за модериране на съдържанието в платформата. В отделен туит той заяви, че преди да бъдат направени промени в политиките или да бъдат възстановени акаунти, ще бъде свикан “съвет за модериране на съдържанието с най-различни гледни точки”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR