25 април, 2024

Събитието Sofia Game Night ще се проведе на 5 ноември в 9 български града – София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Сливен, Велико Търново, Враца и Перник и над 50 локации. За първи път събитието излиза извън пределите на столицата.

Партньори на събитието са PokerStars, генерален партньор на фестивала, както и на българското game dev студио Incineration production.

Петото издание на изложението Games Made in BG, организирано от TDB Play, ще срещне публиката с 33 студиа и създатели на видео и настолни игри от България. Ако ви е любопитно кои са хората, които стоят зад култови игри като Surviving Mars и Imperia Online – това е вашето място. На събитието ще се проведе и дискусия на тема “Gаmе Dеv Таlkѕ: Kaĸвo ce cлyчвa в гeйм индycтpиятa y нac и ĸaĸвo пpeдcтoи?”. Тазгодишното издание ще има и също стендъп комеди шоу, посветено изцяло на геймърски хумор.

Виртуалната реалност също ще бъде във фокуса на геймърския фестивал през тази година. Участниците в Нощта на игрите ще имат възможност да се докоснат до най-новите VR технологии и да се потопят във виртуалната реалност в две стаи – Avatar VR и VRooms.

Още няколко събития в ескейп стаи са част от програмата на Софийската нощ на игрите. Това са Among us на живо в Questomania escape rooms, Ходене на сън в Insight room: Enter the dream, както и Влез в света на Лудия Гений, разбуди сетивата си в ескейп стая “Лудостта на Гения”, ул. “Иван Асен II” 33.

Събитието тази година ще е изпълнено с различни евенти, засягащи различни настолни и видео игри. Посетителите, фенове на K-POP-а, също ще могат да се забавляват със специален евент, организиран за тях. Очаквайте разнообразни и интересни преживявания и събития, които са подготвени за всеки, посетил събитието.

Пълната програма на фестивала можете да видите тук – http://www.sofiagamenight.com/

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR