11 декември, 2023

Образователната организация Телерик Академия отбелязва своя 13-и рожден ден. През 2022 година Академията отчита 35% увеличение на кандидатите на годишна база, като очаква 40% ръст на приходите. През същата година 93% от курсистите, завършили интензивните практически програми Alpha, започват ИТ кариера до 6 месеца след края на обучението си.

През 2022 г. Телерик Академия отбелязва и 5 години от отделянето си като самостоятелна организация. За това време и през периода 2017-2021 г. Академията реализира 552% ръст на приходите и разшири портфолиото си от програми десеторно. Днес Академията предлага годишно над 20 програми за кариерен старт (Alpha) и кариерно развитие (Upskill), включително обучения по дигитален маркетинг, UX/UI дизайн, продуктов мениджмънт, React и DevOps.

„За 13 години Телерик Академия никога не спря да се развива и разраства. В основата на устрема ни са екипа, курсистите, партньорите ни и мисията да предложим най-доброто практическо и персонализирано обучение. Само така можем да сме сигурни, че то носи реална промяна в живота на курсистите ни. Радваме се, че сме техен партньор по пътя към кариера, която обичат, и в сектор, който им носи неограничени възможности”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. В допълнение тя казва, че самият факт, че 96% от Alpha курсистите им от последните 13 години не спират да препоръчват Академията на приятели е красноречив за качеството на обученията, които предлага.

Сред партньорите на Академията са компании като DHL, A1, Experian, Accenture, The World Bank, KPMG, Progress, Chaos, Paysafe и др., както и компании извън България и такива, които изграждат локални офиси и екипи, сред които Token Terminal, Westinghouse, Candor. Общо партньорите за Alpha и Upskill на Телерик Академия надхвърлят 250 компании.

Основана през 2009 година, днес Академията има общност от над 160 000 човека и годишно подготвя 15-20% от таланта, нужен за развитието на ИТ сектора у нас с практически и интензивни обучения. 

Тази година Академията и нейните представители са отличен с множество награди – “Работодател на годината“, Forbes Business Awards 2022, HR Strategy of the Year на b2b Awards 2022, както и с първото място в категория „Динамично развитие“ на b2b Media Awards 2022, а Александра Мечкова – с индивидуална награда в категория “CEO на годината“.

Развитието на компанията отреди място на Академията и в класацията Digitalk 101 – сред топ 50 най-динамично развиващи се ИТ компании, най-рентабилни компании и в класацията за ръст на годишна база, както и в топ 2 по приходи в категория “ИТ обучителен център“.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR

img alt

img alt

img alt

img alt

img alt
img alt
img alt
img alt
img alt