18 април, 2024

Илон Мъск успя да убеди Twitter да приеме неговата оферта за 44 млрд. долара. Напрактика сделката се явява най-голямото изкупуване с ливъридж от поне две десетилетия насам, според данни на платформата Dealogic, цитирани от The New York Times. Така поглъщането ще направи най-богатия човек на света собственик на една от най-влиятелните социални мрежи.

Но какви са реално бизнес плановете на Мъск за Twitter?

Илон Мъск каза в изявление, естествено в Twitter, че иска да елиминира спамърите и да промотира свободното слово. Но какво точно означава това? Очаква ли се да се променят правилата, свързани със съдържанието в Twitter? Ще могат ли да бъдат блокирани профили?

В едно от интервютата си Мъск казва, че няма да могат да се блокират профили в Twitter и че платформата ще се превърне в място за свободното слово, което всъщност не е неочаквано като се има предвид, че милиардерът определя себе си като “абсолютист на свободното слово”.

Как обаче това ще повлияе Twitter и потребителите? Този и още много други въпроси относно бъдещите стъпки на Mъск остават и тепърва стават обект на догадки.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,