19 април, 2024

Инвестициите на компанията в екипите, разработващи продукти за киберсигурност растат, а назначението подчертава таланта на местните лидери

Венцислав Почекански е новият вицепрезидент научно-развойна дейност във VMware. Това е второто назначение на вицепрезидент от българския офис, което е огромно признание за лидерския екип на местната инженерна организация. През 2019 година Диана Стефанова зае поста вицепрезидент Регионални стратегии за развитие.

В новата си роля Венцислав ще ръководи софтуерните екипите на VMware Carbon Black от 320 специалисти в България, Индия и Израел. Заедно с талантите в САЩ, те разработват продуктите за киберсигурност на компанията. Бизнес звено по киберсигурност във VMware България беше основано от Венцислав през 2020 и вече наброява 100 човека.

“Имаме визия за свят, защитен от кибератаки, а мисията ни е да трансформираме сигурността чрез BigData и анализи в облака. Киберсигурността е много динамична област, в която постоянно се появяват нови предизвикателства и се отваря ново поле за иновации. Екипът ни се разраства глобално и тази година само в България целим да привлечем над 50 талантливи софтуерни инженери от всяка точка на страната”, заяви Венцислав Почекански.

Новият вицепрезидент научно-развойна дейност във VMware е с над 20 години опит в софтуерната индустрия. Той се е занимавал със създаването на мултимедийни системи, компютърни игри, продукти за телеметрия, виртуализация, управление и автоматизация в компаниите Sciant, Docker и VMware. Венцислав притежава магистърска степен по “Информатика“ със специализация „Компютърна графика“ от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В свободно време свири на барабани и кара мотор.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,