25 април, 2024

Equinix се присъедини към членската мрежа на Sustainable Trading, посветена на трансформирането на екологичните, социалните и управленски практики (ESG) в рамките на сектора на търговия на финансовите пазари.

Ново-стартиралата мрежа, ръководена от ветерана в сферата Дънкан Хигинс, има за цел да обедини компаниите, търсещи практически решения на характерни за сектора проблеми, свързани с околната среда, социалните и управленските практики. Идеята е компаниите да разработят и механизми за самооценка и сравнителен анализ. Членовете на Sustainable Trading ще оценят въздействието върху околната среда на начина, по който търговията на финансовите пазари изгражда, поддържа и управлява търговската инфраструктура. Друг аспект ще бъде фокусът върху области като разнообразие, равенство и приобщаване, както и благосъстоянието на служителите, ангажираност с местните общности и подход за управление на бизнеса, насочен към заинтересованите страни.

„Equinix с радост се присъедини към Sustainable Trading като основател. Устойчивостта е все по-важен фактор в проектите за дигитална трансформация на нашите клиенти, а устойчивото разширяване и управлението на дигиталната инфраструктура са ключов фокус и за нас, тъй като дигитализацията и опазването на климата вървят ръка за ръка. Equinix e дом на общността за търговия на финансовите пазари в ключови финансови центрове по целия свят от дълги години и се ангажираме с подкрепа за сектора, тъй като той е изправен пред предизвикателството да намали въздействието си върху околната среда. Equinix пое водеща роля в усилията на индустрията на центровете за данни за подобряване на устойчивата дигитализация и си е поставила множество цели в тази област, включително своите глобални научно обосновани цели, като се ангажира да достигне климатична неутралност до 2030 г.“, заяви Елени Колдри, директор „Бизнес развитие“ в Equinix.

Основателят и директор на Sustainable Trading Дънкан Хигинс коментира старта на организацията:

„Финансовата система има огромни възможности да ръководи собствения си преход към по-устойчиво бъдеще. Sustainable Trading ще мобилизира членовете около практически подход за определяне и постигане на техните цели, свързани с околната среда, социалните и управленските практики, и ще установи лидерите на промяната. Работейки заедно, можем да създадем здрава и устойчива индустрия за бъдещето, при която принципите на добрите екологични, социални и управленски практики са вплетени в ежедневието ни.“

Членството в Sustainable Trading e отворено за участници в сферата на финансовите услуги, които се занимават с търговия или предоставяне на свързани услуги. Членове, освен Equinix, са и: Aegon Asset Management, AllianceBernstein, ArchES, AXA Investment Managers, Bank of America, big xyt, BMLL Technologies, BMO Capital Markets, BTIG, Credit Suisse, Euronext, Federated Hermes, Instinet, Invesco, Investec, Jefferies, Liberum, Liontrust, London Stock Exchange Group, M&G plc, Neovest, Ninety One, Options Technology, Outset Global, Redburn, Russell Investments, State Street Global Advisors, T. Rowe Price и Union Investment.

Тагове: , , , ,