19 април, 2024

Beetroot AB, шведска компания доставчик на софтуерни услуги и технологично подразделение на Beetroot Ecosystem, обяви придобиването на South Gate Tech, компания за разработка на софтуер, базирана в София.

„Развълнувани сме да приветстваме South Gate Tech в семейството на Beetroot“, коментира Андреас Флодстрьом, съосновател и главен изпълнителен директор на Beetroot.  

Той поясни, че по придобиването се работи от есента.

“Моментът му просто съвпадна с войната. Разширяването на позициите ни в Източна Европа в този критичен момент допринася за нашата приемственост като компания. Комбинирането на технологични таланти от много различни страни ще помогне да постигнем стабилност и зрялост в амбицията си да създадем наистина глобално въздействие”, допълни висшият мениджър.

„От самото начало Beetroot изглеждаше идеалният партньор за нас. След като осъзнахме, че имаме едни и същи култура, визия и цели, идеята за сливане се оформи по естествен начин. Като обединяваме своите сили под шапката на Beetroot, разширяваме обхвата си и даваме повече добавена стойност на нашите клиенти и консултанти”, коментира Камен Бочев, основател и главен изпълнителен директор на South Gate Tech.

Beetroot AB е технологична бизнес екосистема –  основана в Швеция през 2012 г. Към днешна дата има близо 600 души в централния си офис в Стокхолм, Швеция и Европа.

ИТ компанията South Gate Tech е базирана в София и съществува от 2018 г. Основана е от Камен Бочев. Нейният екип от софтуерни инженери има опит в Big Data и BI, облачни технологии, софтуерно консултиране и инженерство. South Gate Tech обслужва клиенти във Великобритания, Германия и САЩ, като изгражда стратегически партньорства със стартиращи компании и утвърдени технологични компании в различни области, в това число – финанси, телекомуникации, медии и образование.

Образователното звено на бизнес екосистемата на Beetroot – Beetroot Academy, също навлиза на българския пазар. То предлага четири интензивни онлайн курса, насочени към всички, които желаят да стартират кариера в сферата на технологиите. Всеки от тях е с продължителност 4 месеца и е създаден за учене в извънработно време, като се фокусира върху изграждането на практически умения. Допълнителните предимства за студентите включват менторство и възможности за създаване на мрежа от контакти — солидна основа за поемане по нов професионален път.

За Beetroot това придобиване е петото по ред, след успешните сделки с Aducera Consulting, базирана в Стокхолм, и украинските ИТ екипи Oxygen Soft, Oldmin и Onlinico в периода 2019-2021 г.

Тагове: , , , , , , ,