25 април, 2024

Николай Гаврилов е новият Главен технически директор на Vivacom, считано от 09 март тази година, съобщиха от компанията. Той е избран след конкурс, в който са взели участие 140 кандидати от България и чужбина.

Ключов приоритет в отговорностите на новия технически директор, наред с технологичното обновление и повишаване на качеството на мрежите и услугите, е и клиентското изживяване на потребителите.

“За мен е гордост и изключително голяма отговорност да поема поста Главен технически директор. Поставили сме си амбициозни цели за развитие на мрежите ни и надграждане на услугите, които предоставяме, за да сме първият избор за доставчик на конвергирани телеком услуги на българските потребители“, каза Николай Гаврилов.

Николай има над 20 години опит в сферата на телекомуникациите, като последните десет от тях са във Vivacom. До момента той е ръководил дирекция „Оперативно управление на мрежата“ в компанията. Отговарял е за наблюдение, поддръжка и контрол на мрежата и услугите, управление на инциденти и промени. Развивал е технологични проекти за оператори в Германия, Алжир и Македония. Той е магистър по Комуникационна техника и технологии от ТУ – гр. София.

Новото назначение е още една крачка в стратегията за развитие на Vivacom, като част от телекомуникационния и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group.

Тагове: , , ,