20 март, 2023

Progress обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиването на Kemp – компания за непрекъсваем application experience, помагаща на организациите да предоставят, оптимизират и подсигуряват приложенията и мрежите си във всяка облачна или хибридна среда.

С това нововъведение Progress обогатява портфолиото си от водещи продукти в областта на DevOps, разработката на приложения, свързаността на данни и дигиталните преживявания, като добавя управлението на application experience. Progress ще придобие Kemp за 258 милиона долара . Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress коментира:

„Сега повече от всякога организациите осъзнават нуждата приложенията им да са непрекъснато „на разположение“ на потребителите и да бъдат високо ефективни. Продуктите на Kemp адресират точно това и допълват портфолиото ни от водещи решения за разработка, пускане и управление на високо въздействащи приложения. Придобиването на Kemp е част от цялостната ни стратегия за ръст на бизнеса. Сделката ни осигурява допълнителен мащаб и източници на приходи, създавайки значителна стойност за акционерите на компанията.”

Продуктите Kemp Loadmaster и Flowmon Network Visibility следят производителността на приложенията. Te разпределят и балансират трафика и натоварването между различните сървъри – както в облака, така и on-premises – и осигуряват висока ефективност и непрекъсваемост. Това се случва с помощта на машинно обучение, което разпознава аномалиите и предупреждава ИТ специалистите за тях, преди те да са повлияли на крайните потребители. Тези функционалности допълват продукта на Progress – WhatsUp Gold, лидер в управлението на мрежи. Заедно те ще предоставят най-доброто решение за application experience на пазара. Рей Даунс, главен изпълнителен директор на Kemp също коментира:

„Горди сме с това, което сме постигнали като бизнес. Сигурен съм, че като част от Progress Kemp ще постигне още по-голям успех в следващия етап от развитието си.”

Според Даунс, комбинираното продуктово портфолио на двете компании ще донесе допълнителна стойност на клиентите и партньорите им, а сходните корпоративни култури и силният фокус върху клиента със сигурност ще доведат до дългосрочен успех.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International