18 април, 2024

Габриела Балева – Gabinka е част от изданието на Българския Гейминг Маратон 2021. Тя е много позитивен, цветен и изпълнен с енергия човек, който в момента си проправя път в ИТ индустрията. Успешна YouTuber-ка, геймър и студентка, Габриела ни разказа повече за кариерата си, образованието си, бъдещите си планове и 2021 Гейминг Маратона, България.

Можеш ли да ни кажеш малко повече за себе си и защо избра света на програмирането за свой професионален път?

Здравейте! Благодаря, че ме поканихте на това интервю. Аз съм Габриела, някои от вас може да ме познават като „Gabinka“ в някои социални медии. В момента съм стриймър и YouTuber, но в същото време уча и информатика в Пловдивския университет. Избрах този път, защото винаги съм се интересувала от програмиране. Винаги съм била добра в математиката, така че мисля, че това беше основната причина. В момента наистина харесвам това, което правя

Какви езици за програмиране използваш в момента?

Мисля, че съм по-скоро Front-End  момиче, затова използвам предимно HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript. В момента играя повече с JavaScript. Не съм сигурна дали съм много добра в това, но се опитвам и давам всичко от себе си.

Смяташ ли, че един успешен YouTuber печели толкова пари, колкото един успешен програмист?

Така мисля. Според мен в днешно време да бъдеш успешен YouTuber отнема много време. Така че, ако отделяме достатъчно време и усилия мисля, че можем да спечелим толкова, колкото един успешен програмист.

Има ли разработчици на софтуер сред твоите последователи и приятели?

Да, много от тях са главно такива, защото уча информатика и приятелят ми също се занимава с това. Следователно много от нашите приятели са програмисти или в момента учат това.

Цялото ни интервю може да прочетете на английската ни страница DevStyleR.io, като последвате линка тук

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,