20 април, 2024

Zoom пусна нов SDK, за да помогне на разработчиците да вградят платформата в своите софтуери. Според компанията вече може да се изграждат собствени „видео-базирани приложения и уебсайтове“ върху Zoom, а също може по-лесно да се включат функциите за видео и аудио директно в приложенията.

Компанията предвижда разработчиците да използват функциите за чат на Zoom в редица различни настройки, от социални медии и платформи за игри, до виртуални приложения за търговия на дребно.

Използвайки нашия Video SDK, разработчиците могат да стимулират ангажирането на клиентите и да предоставят нови възможности за приходи, без да бъдат обвързани с потребителския интерфейс на Zoom Meetings“, пише продуктовият мениджър на Zoom Натали Мълин в публикация на блога на платформата.

Компанията пуска и централизиран портал, където разработчиците могат да се запознаят и да имат достъп до наличните инструменти за разработчици. „Искаме да имаме място, на което разработчиците могат да отидат, за да научат за всички инструменти и ресурси, които са на разположение за тях и тяхната разработка“, заяви техническият директор на Zoom Брендън Ителсън пред TechCrunch. Има и ново табло за анализ, където разработчиците могат да наблюдават как потребителите им взаимодействат с новите функционалности.

Видео базираните приложения и уебсайтове ще играят все по-голяма роля в ангажирането на клиентите, докато вървим напред в бъдещето. Според анализатора в индустрията Зевс Керавала, главен анализатор в ZK Research, „Използването на видео в момента е най-високото за всички времена. Следващата вълна от видео-базирани преживявания ще бъде движена чрез вграждане на видео директно в бизнес и потребителски приложения, които безпроблемно подобряват работните процеси и подобряват социалното взаимодействие. Видео SDK-тата на Zoom са лесни за работа и позволяват пъргаво разработване на напълно персонализирани видео-базирани приложения.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author