25 април, 2024

Българската ИТ компания Резолют Софтуер спечели наградата „People first” и се класира в топ 10 на най-щастливите места за работа в Европа за 2020-та година в проучване на датската компания Heartcount, специализирана в областта на човешките ресурси и измерване на щастието на служителите.

Резолют Софтуер бе отличена за втора поредна година заради политиките си свързани с развитието на екипа и подобряване на работната среда, въпреки ограниченията, наложени във връзка с пандемията от Ковид-19.

Фокусирайки се върху здравето на екипа и осигуряването на благоприятни условия за работа, Резолют Софтуер успява да запази високи нива на продуктивност и да продължи да доставя отлични резултати за клиентите си. За да определи нивата на щастие в компаниите, Heartcount използва усъвършенствана методология чрез софтуерно решение, базирано на изкуствен интелект, което отчита мислите и емоциите на служителите в реално време.

Измерването и отчитането на преживяването на екипа се извършва чрез следене на резултатите в различни категории като лична удовлетвореност, професионално развитие, взаимоотношения между служители и мениджъри, и др. Проучването се извършва всяка седмица в продължение на година, като мениджърите получават обратна връзка в реално време за отговорите на служителите си и могат да измерят как резултатите се съпоставят между различните членове на екипа на компанията.

Сигурни сме, че всеки от екипа ни дава 100% от това, в което е добър, благодарение на солидния подбор, който ни позволява да разберем за талантите и ценностите им. Наемайки правилните хора достигаме по-близо до целта ни да изградим едно от най-добрите места за работа в България, с екип от щастливи професионалисти, които работят ефективно и същевременно се забавляват заедно,“ сподели Христо Георгиев, съосновател и главен съизпълнителен директор на Резолют Софтуер.

Всеки от екипа ни допринася за реализацията на амбициозните ни проекти, от изграждането на стратегията, до пълното им изпълнение. Не спираме да се учим взаимно и да обменяме ценен опит по време на целия процес. Вярваме, че мечтаната фирмена култура се гради именно на чувството за удовлетвореност и усещането за екипност и подкрепа,“ коментира Вели Пефливанов, съосновател и главен технически директор на Резолют Софтуер.

Наградата за най-щастлива компания се предоставя на участници, които използват платформата на Heartcount за повече от 6 месеца и регистрират най-висок процент отговори на месечна база и най-добра ангажираност на служителите си. Проучването се проведе сред 50 компании в Европа, като само 10 от тях заеха водещи позиции. Resolute Software се отличиха с много високи резултати и вярвам, че с изградената култура и ценности, които притежават като компания, ще продължат да бъдат сред лидерите и в следващи издания на наградата,” коментира Милица Йович, Chief Heart Officer, в Heartcount.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author