19 април, 2024

Sony обяви разширяване на своята 360 Reality Audio платформа, което ще позволи  на 360-градусовия музикален формат да достигне повече устройства и медии, както и да предлага нови инструменти за творци. 360 Reality Audio използва обектно-базирана пространствена аудио технология за поставяне на инструменти или вокали около главата на слушателя във виртуално звуково поле.

Сега Sony разширява аудио технологиите във видео. Компанията казва, че работи със звукозаписни компании, за да започне стрийминг на видео съдържание с 360 Reality Audio. Първият пример за това ще бъде изпълнение на живо от подписалата със Sony изпълнителка, Зара Ларсън следващата седмица. Ще можете да гледате през мобилното приложение на Sony- Connection Artist в 17:00 ET на 11 януари.

Sony пуска и два нови говорителя съвместими с 360 Reality Audio тази пролет, въпреки че няма много подробности за поддръжката на Amazon Alexa или Google Assistant. Sony също разработи нов 3D плъгин за аудио, наречен 360 Reality Audio Creative Suite, който е съвместим с DAW като Pro Tools и ще бъде пуснат в края на този месец.

В момента има около 4000 песни, налични в 360 Reality Audio в услуги като Tidal и Deezer, казва Sony. Форматът работи с повечето обикновени слушалки или съвместими високоговорители като Echo Studio на Amazon.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,