3 юни, 2023

Виктор Фачев е ръководител на HR отдела на SiteGround, като неговата роля е да управлява и участва пряко в процесите по подбор и разширяване на екипа. Опитът му в управлението на човешки ресурси е вече над 10 години и включва различни водещи компании.

Какво се крие зад дефиницията “ТОП Софтуерна Компания”?

За нас ТОП Софтуерна компания е тази, която дава достатъчно възможности и свобода на служителите си да работят с нови технологии и иновативни проекти, както и осигурява прякото им влияние върху продукта, услугата или цялостната дейност на компанията. Разбира се, колкото по-голям е мащаба на ползваемост на продуктите или услугите на компанията, толкова по-голям отпечатък могат да оставят служителите й върху живота, бита и бизнеса на потребителите.

Какво определя една компания от софтуерния бранш като успешна?

Щастливите служители и клиенти са тези, които определят една компания като успешна. Когато екипът на компанията е удовлетворен от работната среда и условия, това неминуемо се отразява благоприятно на клиентите. Това от своя страна води до по-успешни и дългосрочни резултати за компанията.

Може ли в България да се развива успешен бизнес? Защо? Какви са плюсовете и минусите?

Винаги сме вярвали, че България е добро място за развитие на успешен бизнес. Някои от важните фактори за успех – човешкия капитал, висококвалифицирани специалисти в сферата на IT технологиите, сплотен екип, и силна мотивация да преследваш мечтите си, дори най-смелите.
Всяка една страна носи със себе си своите позитиви и предизвикателства. В случая на SiteGround конкурентите ни са големи международни корпорации и фондове с огромен капитал, които винаги са залагали най-вече на силата на маркетинга. Ние пък винаги сме залагали на качествените услуги и уменията на екипа си, за да наложим нови стандарти на работа и качество в нашата сфера на дейност и често ни се е налагало да се стараем в пъти повече от останалите, за да се докажем. Но когато работиш упорито и не правиш компромиси със собствените си изисквания за качество, това винаги си личи и оценява от клиентите. Така една независима компания, стартирана преди 16 години в България, до днес е един от водещите хостинг доставчици в света и единственият европейски, официално препоръчван от WordPress – софтуерът, който задвижва над 35% от всички сайтове в интернет.

Цялото интервю с Виктор Фачев може да прочетете в специалното издание на DevStyleR „ТОП Софтуерните Компании“, за което можете да се абонирате безплатно. 

    Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
    Author