20 април, 2024

Днес е денят на системния инженер. Отбелязва се последният петък на ноември. Системните инжинери неусетно са станали важна част от днешният начин на живот. Терминът системен инженер може да означава много неща, като инфраструктурен инженер, системен интегратор, архитект, системен анализатор и т.н.

Системите, които изпращат и получават имейли, уебстраницата на дадена компания, системите за споделяне на файлове, които се използват по време на работа – това са само някои примери за системи, които някой системен инженер някъде е проектирал, изградил и тествал, преди да ви даде възможност да използвате.

Международният ден на системния инженер или Sys Engineer Day е идеалната възможност да покажете на вашите системни инженери колко важни са те! А пък за самите системни инженери е чудесен шанс да се замислят и да се потупат по гърба за всички страхотни системи, които са имплементирали.

А относно начини за празнуване www.systemsengineerday.com имат доста предложения като на пример да ги поканите на няколко питиета след работа или да им вземете няколко кенчета от любимата им енергийна напитка или бира. Можете да отпразнувате с няколко хубави бутилки вино или ги изнанедате с голяма торта, която да сподели целият екип. Дори кратко съобщение, в което споделяте, че оценявате работата, която вършат би било оценено.

Също така днес е “денят на не купувай нищо”, “Черният петък”, “ ден на няма защо” както и “денят на паят с баварски крем”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,