23 април, 2024

Новите си проекти, нови постижения, различни семинари и уебинари, в които участват, събития, които организират, снимки от тийм-билдинги и как се забавляват извън работно време, а и по време на работния процес споделят компаниите от ИТ-сектора в своите Facebook страници. VMware Bulgaria, например споделят подкаст на своят CEO, относно това как се е променил светът по време на пандемията. DevriX пък празнуват рожденият ден на своят CEO, Марио Пешев с парти изненада. А пък Droxic са празнували международния ден на програмиста заедно. Questers споделят че са станали финалисти в 2 категории на Career Show Awards 2020, както и полезни съвети как да оптимизираме профилите си в LinkedIn. А Luxoft са се включили в Morning Run, крос, който се провежда от 2012 година в последната неделя на октомври. DraftKings организират webinar заедно със SoftUni  на тема Terraform.

 

Също така IT компаниите споделят относно различни доброволчески инициативи, в които участват, те или техните служители на пример 3D-принтирането на шлемове за медиците в България по време на Covid-19 кризата, даряване на кръв, облагородяване на градската среда и много други. Bosch.IO Bulgaria се включват в кампанията “Капачки за бъдеще”, която се организира в България за 7ми път. Musala Soft пък споделят за екипа от ИТ олимпийци на CODEIT.bg – международен конкурс по програмиране, който компанията организира от 20 години. Devrix споделят за WordCamp Bulgaria 2020, събитие, което организират относно WordPress. ScaleFocus споделят за инициативата си IT beards, която е за борба с рак на простата, в която се включват и  Bosch.IO.

Оказва се, че ако търсите работа можете да разгледате и Facebook страниците на IT-компаниите, понеже доста често, първо там обявяват свободни позиции. Например като SAP Labs Bulgaria и DraftKings в момента търсят служители.

Тагове: , , , , , ,