20 април, 2024

Acronis обяви присъединяването си към MPC Alliance – глобална асоциация на отговорните организации с мисия за подобряване сигурността и поверителността на данните чрез внедряването на защитената криптографска технология на многостранно изчисление (MPC).

MPC е математически подход към цифровата сигурност. Той е подразделение на криптографията, което позволява на множество страни да изчисляват резултата, използвайки своите лични данни, без да ги разкриват на трети страни. Acronis възприе MPC технологията, тъй като разработва иновативни решения за киберзащита, които се отнасят до днешните предизвикателства за безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните (известни като Петте вектора на киберзащитата). На продуктите и услугите на Acronis се доверяват повече от 5,5 милиона индивидуални потребители, компании и организации по цял свят.

Примерите за MPC, които се използват днес, включват използването му за защита на лични ключове за софтуер или за защита на данни в облака. Той също така се използва за генериране на цифрови подписи за оторизиране на транзакции, удостоверяване на код, проверка на самоличността, и др.

Сред редица изследователски инициативи на MPC, Acronis работи със сингапурския технологичен университет Nanyang (NTU), за да създаде иновативно криптиране и защитени технологии за управление на данни, за да бъде създадена сигурна MPC платформа за сделки между бизнес и правителствени организации, гарантирайки, че криптираните Данни могат да се споделят между множество ненадеждни страни, като същевременно остават защитени.

Президентът по технологиите и съосновател на Acronis Stanislav Protassov каза: „MPC е от голям интерес за Acronis, в която сме заделили значителни изследователски ресурси. Клиентите на Acronis могат да изготвят бизнес рипорти беда да разкриват каквито и да било данни с чувствителен характер.

Сред членовете на съюза са: Acronis, Alibaba Group, AMIS, ARPA, Atomrigs Labs, Big Horn Web3 Solutions, Bolt Labs, Cosmian, Cryptoworth, Curv, Cybavo, Cybernetica, Digital Garage, Fragmentix, I4P, IJS Technologies, Inpher, ITRI, Juzix, MYKEY, Nth Party, NTT, Partisia, Penta Security, PlatON, PRIVEcomms, QEDIT, Qredo, Salesforce, Sepior, Spherity, Thresh0ld, TruthShare, TsingJiao Information Science, Unbound Tech, Xkey, Xtendr, и ZenGo. MPC Alliance е иницииран от Sepior, Unbound и ZenGo. Членовете на съюза споделят убеждението, че много настоящи и нововъзникващи онлайн пазари ще се възползват от MPC и съвместната работа като съюз ще помогне за повишаването на осведомеността, смекчаването на бариерите и ще насърчи приемането на онлайн услуги с по-високо ниво на поверителност и сигурност. Фирмите, които разработват или прилагат MPC за решаване на реални проблеми, са поканени да се присъединят,

да допринесат и да участват в ускоряването на пазарната осведоменост и приемането на MPC. За повече информация, посетете www.mpcAlliance.org.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author