26 април, 2024

Приключи първи кръг от сезон 2020/2021 на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт. Кръгът е от типа „МАРАТОН“ и се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Първан Първанов декан на Факултета по математика и информатика при СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев – директор на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Първо място в генералното класиране зае възпитаникът на ПМГ „Атанас Радев“, гр Шумен – Румен Михов – сребърен медалист от Romanian Masters in Informatics за 2020г., а участието му в XI Международен есенен турнир по информатика и XIX Национален есенен турнир по информатика в Шумен му носят грамота за отличие. На второ място в генералното класиране се нареди Антон Атанасов от Хасково, а на трето е Александър Губица от Сомбор, Сърбия.

В класирането за младежи, за първото място се пребори Веселин Маркович от Варна, а второто място зае Даниел Койнов от Шумен. Всички таланти в състезателното програмиране с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона. Специалните награди на първи кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Борис Дачев – клавиатура за компютър, Даниел Койнов – мишка за компютър, Вердан Бажич – суитшърт CodeIT. Наградите ще пристигнат бързо и сигурно до притежателите си благодарение на партньорите ни от куриерска фирма Speedy.

Очаквайте дата за провеждането на втори кръг (Спринт). Той ще предизвика участниците с пет „бързи“ задачи, като целта ще e да достигнат до точен резултат при всяка една от тях и всичко това в рамките само на един ден. Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo .

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author