24 април, 2024

По излязла информация в Bloomberg, става ясно, че Uber са в процес на придобиване на компанията за доставки Postmates, като стойността бе обявена на 2, 65 милиарда долара.

Бастиан Леман, изпълнителен директор на Postmates, ще остане начело и се очаква компанията да запази дейността си като отделна услуга от вече предлаганите от Uber доставки на храни и напитки, Uber Eats.

Позиционираната в Сан Франциско Postmates съдържа 1000 служители, 500 000 души персонал за доставки, 600 000 търговци, като е способна да обслужва около 80% от територията на САЩ, в 50 от щатите. Но колкото и добре да изглеждат цифрите за Postmates, истината е, че в тази сделка хората с акцент са именно от борда на директорите на Uber, които виждат стратегическа възможност в борбата с други конкуренти за Америка, най-големият от които е DoorDash – лидер на пазара на мобилни доставки на храна.

Още през изминалата 2019 г. Postmates бе оценена на поне 1 милиард долара, като през цялото време се очакваха наистина големи новини, забавени поради различни причини и COVID-19 пандемията. Компанията успя да събере 903 милиона долара от различни финансирания и големи инвеститори като GPI Capital, London Impact Ventures и Tiger Global Management – всички от които виждат големия бизнес потенциал, който вече ще затвърди позицията на пазара на Uber, като водещ конгломерат.

Тагове: , , , , , , , , , ,
Author