26 април, 2024

Garmin Ltd. придоби базираната във Финландия компания Firstbeat Analytics, която е доставчик на физиологични анализи и показатели за потребителски устройства, свързани със здраве, уелнес, фитнес и производителност.

Клиф Пембъл, президенти изпълнителен директор на Garmin, заяви, че заедно с екипа си от физиолози, учени и инженери, се очаква предоставяне на несравнима технология за по-голяма производителност, възстановяване и цялостно здраве.

От своя страна пък, Firstbeat Analytics е бизнес с лицензиране на потребители, който е бил част от Firstbeat Technologies. Той обработва данните от сърдечния ритъм на потребителските устройства и ги превръща в информация и съвети за повишаване на по-доброто физическо представяне и благополучие. Използвайки комбинация от сензорни данни, включително променливост на сърдечната честота (HRV), компанията обединява физиологическата наука с математиката, така че да предостави анализи, показатели и различни метрики относно стрес, сън, тренировъчен статус, ефект, темпо на дишане, горене на калории и др.

След сделката, компанията Firstbeat Analytics ще продължи да оперира и работи в своето съоръжение в Юваскюля, Финландия.

Тагове: , , , , , , , , , ,
Author