25 април, 2024

PS5 е конзолата за следващо поколение PlayStation, с дата на издаване, потвърдена за края на 2020 г. На събитието „Бъдещето на игрите“ през юни 2020 г. най-накрая видяхме как изглежда конзолата PS5, както и видяхме трейлъри за много от първите си игри като Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Resident Evil 8 и PS5 римейк на Demon’s Souls.

Дизайнът на PS5  включва изненадващото разкриване за изцяло цифров PS5 без дисково устройство. Това е още един знак, че производителите на конзоли имат око за бъдещето без физически носители. Докато Sony не разкри цената на PS5 или датата на излизане, сега знаем много от това, което можем да очакваме, когато PlayStation 5 стартира по-късно тази година.

В много отношения това беше еквивалент на E3 конференция и сега имаме силна идея какво да очакваме от следващата генерация на Sony.

Водещият системен архитект Марк Черни ни предостави системната архитектура, разкривайки техническите характеристики на PS5. Накратко има процесор, базиран на AMD Zen 2 с 8 ядра на 3.5GHz, 16GB GDDR6 памет и персонализиран RDNA 2 AMD GPU, който извежда 10.28 TFLOP на процесорна мощност.

Тагове: , , , , , , , , , ,