25 април, 2024

Ако искате бърза система за управление на бази данни, която може да обработва петабайти данни за уеб и мобилни приложения, вероятно е да използвате базата данни Apache Cassandra. В крайна сметка такива компании като Hulu, Netflix и Reddit вече го правят.

И с излизането на новата си бета версия скоро може да стане по-популярна от всякога. С добавянето на Zero Copy стрийминг, Cassandra обещава да има пет пъти по-бързо поточно предаване на данни между клъстери.

Разработчиците ѝ твърдят, че това ще означава пет пъти по-бързо средно време до възстановяване, когато има проблеми. Това от своя страна означава, че ще намали общите ви разходи, защото ще ви трябват по-малко облачни, сървърни и мрежови ресурси.

Разработчиците на Apache също обещават, че това ще бъде най-стабилната Cassandra в историята. Tе препоръчват, че трябва да започнете да използвате Apache Cassandra 4.0 beta възможно най-бързо във вашата среда за тестване и осигуряване на качество. Общността Cassandra е на мисия да предостави 4.0.0 за обща наличност най-късно през юли.

Тагове: , , , , , ,