16 април, 2024

Kioxia Corporation издаде английска версия на „PHAEDO“, нова манга, създадена и проектирана съвместно от изкуствен интелект (AI) и хората от екипа. Тя е вдъхновена от художествения стил на манга-легендата Осаму Тезука, част е от TEZUKA 2020 и реално представлява първата в света манга, създадена от AI, която е издадена на английски език.

Английската версия на PHAEDO – мангата, която дебютира през февруари, вече е достъпна на уебсайта на TEZUKA 2020 на Kioxia. PHAEDO е първата в света международна манга, създадена съвместно от хора и напреднали AI технологии.

Процесът на разработка на PHAEDO включва използването на AI технология за генериране на историята и създаване на героите. Като първа стъпка, за да разбере същността на творчеството на Тезука и неговите характеристики като писател, изкуственият интелект анализира 130 манга епизода, написани и нарисувани от Осаму Тезука, включително световно известни заглавия като „Astro Boy” и „Black Jack”. Въз основа на този анализ, AI генерира 129 възможни сюжетни линии. В следващата стъпка изкуственият интелект изучава 6000 изображения, за да генерира визуализациите на героите.

Анализирайки произведенията на Тезука, модерната технология успява да генерира физическите характеристики на нови герои и нови истории. След това илюстраторите от екипа ръчно рисуват дрехи и други детайли, а писателите добавят диалог. Екипът на проекта се състои от инженери от Kioxia, илюстратори и писатели от Tezuka Productions Co.. В него се включват още изследователи на изкуствения интелект от университета Keio и университета Future University Hakodate.

PHAEDO е историята на бездомен философ и неговата птица-робот Appollo, които се опитват да разрешават криминални престъпления в Токио през 2030 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,