12 юли, 2024

Изпълнителният директор на Verizon, Ханс Вестберг сподели, по време на конференция на J.P. Morgan Global Technology, че повечето потребители с 4G мобилни устройства ще забележат малки подобрения в мрежата. Подобренията ще започнат в по-гъсто населението райони, с повече трафик. T-mobile пуснаха своя нискочестотен 600 MHz спектър в САЩ, въпреки че микровълните не достигнат до необходимите мащаби.

4G мрежата се е подобрила значително през последните няколко години и може да предложи много бърза скорост. Благодарение на мрежата от ново поколение, обаче технологиите ще се подобрят значително и мрежата няма да е това, което е в момента. Verizon планира да разпространи внедряването на 5G до повече градове, като използва “Dynamic Spectrum Sharing” (DSS), което позволява динамично споделяне на радиочестотния спектър.

Verizon ще пуснат също и 20 мобилни устройства с 5G мрежа, като три от тях вече са факт. До края на годината се очаква на пазара да излязат и останалите. В допълнение към мобилната услуга, също ще бъде предложена 5G домашна широколентова връзка.

Тагове: , , , ,