20 април, 2024

Александра Мечкова е CEO на една от водещите ИТ академии в страната, генерираща сериозен брой стартиращи своята кариера в сектора. Но какво се случва с Telerik Academy в тези настъпили извънредни времена? Как се е променила програмата им и как им се отразява COVID-19 кризата?

Истина е, че учебните центрове, занимаващи се именно в софтуерната индустрия, могат по-лесно да преминат към дистанционно образование, което така или иначе повечето от тях предлагат. Стигаме до момент на световна пандемия, но поради иновативността, която е заложена в ядрото на целия ИТ сектор през годините, ето че именно той успява с лекота да продължи функционалността си.

„Едно е сигурно – ИТ секторът е защитен за бъдещето. Първо, той е добре диверсифициран, защото от своя страна обслужва целия спектър от бизнеси и то глобално. Второ, позволява лесна работа от вкъщи и няма физическо местене на продукция, няма вериги на доставка и други. Трето, той все още изпитва и ще изпитва години напред критична нужда от кадри. А отвъд кризата това е кариера, която е сред най-перспективните. Защото софтуерът управлява света”. 

Тагове: , , ,
Author