19 април, 2024

Студията за разработка за игри на Sony са в рамките на организацията Interactive Entertainment Worldwide Studios. Новият бранд, който представя компанията PlayStation Studios, ще бъде фокусиран основно върху PlayStation. Логото вече започна да се изобразява на някои дискове и игри. Новият бранд няма да бъде съсредоточен само върху игрите на Sony. Компанията пусна едни от най-добрите и успешни видео игри през последното десетилетие. Предстоящият PS5 ще бъде лансиран с новото име. Някои популярни игри, като The Last of Us: Part II, Ghosts of Tsushima и Horizon Zero Dawn се разпространяват по стария начин.

Старшият вицепрезидент на маркетинг отдела, Ерик Лемпел сподели: “Много време мислехме, по-какъв начин да обединим всичките си игри в едно име, с цел да накараме потребителя да разбере, че когато го забележи, ще има по-големи очаквания за игрите и ще повярва в най-доброто качество, което предлагаме.

Компанията ще показва новия брандинг в началото на всяка игра. Трейлъри и реклами също ще има през есента с излизането на PlayStation 5. Ребрандингът ще бъде забелязан и в бъдещите игри на PS4. PlayStation пуснаха кратко видео, в което показват новото лого по един интересен начин.

Тагове: , , ,