19 април, 2024

SiteGround e уеб хостинг доставчик, специализиран в оптимизирани хостинг услуги за най-популярните платформи с отворен код като WordPress, Drupal, Magento и други. Хостинг плановете ,които се предлагат, са съобразени с нуждите на всеки тип клиент – от малки лични сайтове и онлайн страници за малкия бизнес до облачни услуги и специализирани сървъри за корпоративни клиенти. Благодарение на усилията на екипа за развитието на платформите с отворен код и оптимизираните ни решения за WordPress, SiteGround e една от малкото компании в света, официално препоръчвани от WordPress.org.

Основана през 2004 година от студенти в Американския университет в Благоевград, днес за компанията работят 500 служители в различни области. Компанията има офиси в София, Пловдив и Стара Загора в България и в Мадрид, Испания. Официалният език на SiteGround е английски, но също така се предлага обслужване на клиентите на италиански и испански език. Най-големите отдели в компанията са Customer Service и Technical Support, следвани от екипите от програмисти, разделени в няколко отдела на база програмните езици, които владеят, технологиите, които прилагат и проектите, които разработват – Web Development, Dev Ops, AI, Web Design and Front-end, Sys Admins. Други отдели в компанията са – Marketing, Product Owners, Affiliate Managers, Events, Social media, WordPress projects, Accounting and Finance, HR, etc. 

Освен, че SiteGround печели титлата на най-добрите работодатели в България в IT сектора три години подред според независимото и анонимно проучване на AON, близо  15% от служителите й работят заедно вече над 10 години.

 

Тагове: