19 април, 2024

Boston Dynamics разработи пакет с инструменти за роботика с отворен код, който ще позволи на мобилните роботи да изпълняват основни функции, подпомагащи намаляването на експозицията на персонала на фронтовата линия срещу COVID-19.

„С внедряването на нашия първи робот, фокусиран върху здравеопазването, ние отваряме изцяло цялата си работа, за да дадем възможност на мобилните платформи за роботизация, за да използваме същия хардуерен и софтуерен набор от инструменти, който сме разработили, за да помогнем на работниците на първа линия“, заявиха от компанията в блог пост.

Използвайки модерните мобилни роботи, медицинският персонал може да намали риска от контакт с COVID-19. Роботът ще помогне за осъществяването на основната функция на разговор с потенциално заразените пациенти, измерване на жизнени показатели и транспортиране на провизии. Компанията сподели проекта в GitHub, който включва хардуерни и софтуерни дизайни за приложения, включително документация за CAD монтажи и скриптове за програмиране, което го прави неутрален за доставчиците, така че други мобилни платформи за роботика могат да използват същия технологичен пакет.

Тагове: , , , , , ,