12 декември, 2023

„Сините“  са първият български футболен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове

 

ПФК „Левски“, съвместно с ESL – една от най-големите esports компании в света, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на „Левски“ по FIFA20.

Двамата победители в турнира пък ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така „Левски“ се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

Стартът на проекта е провокиран от желанието на клуба за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния му капитал – публиката, както на терена, така и извън него.

„Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“, можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен“, заявяват от ПФК Левски.

Турнирът стартира на 11-ти април и вече е с отворено записване на esl.gg/levskisofia-goes-esports. Той ще се проведе в 3 кръга – две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април. До момента от платформата за записване е видно, че броят на записаните вече надхвърля 65 претенденти.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол! В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион „Георги Аспарухов“, както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев.

Очаквайте специално интервю за новия отбор по електронни спортове.

Ако имате въпроси, които желаете да включим, може да ни пишете на редакционния имейл.

img alt

img alt

img alt

img alt

img alt
img alt
img alt
img alt
img alt