31 януари, 2023

„Сините“  са първият български футболен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове

 

ПФК „Левски“, съвместно с ESL – една от най-големите esports компании в света, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на „Левски“ по FIFA20.

Двамата победители в турнира пък ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така „Левски“ се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

Стартът на проекта е провокиран от желанието на клуба за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния му капитал – публиката, както на терена, така и извън него.

„Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“, можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен“, заявяват от ПФК Левски.

Турнирът стартира на 11-ти април и вече е с отворено записване на esl.gg/levskisofia-goes-esports. Той ще се проведе в 3 кръга – две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо. В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април. До момента от платформата за записване е видно, че броят на записаните вече надхвърля 65 претенденти.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол! В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион „Георги Аспарухов“, както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев.

Очаквайте специално интервю за новия отбор по електронни спортове.

Ако имате въпроси, които желаете да включим, може да ни пишете на редакционния имейл.