24 април, 2024

След скандалите, от които стана ясно, че Alexa, Siri, Cortana и Google подслушват разговорите на потребителите, се разбра и че Facebook чете всички съобщения, чрез които си комуникираме в Messenger. Но сега от компанията са на ръба да предложат решение срещу режима на Големия брат, в който всички големи компании знаят за всяка една наша стъпка. 

Понастоящем от Facebook разработват метод за криптирана аудио и визуална end-to-end комуникация между потребителите, в която информацията ще е директна и ще успява да избегне възможностите от шпионаж. От компанията и преди са опитвали да създадат нещо подобно, но са срещали проблеми с недоволството на властите, чиято гледна точка е, че чрез криптираните съобщения няма как да бъдат проследявани всички случаи със сексуален тормоз, малтретиране на деца и др. 

За тестовете, които Facebook прави, става ясно от Twitter акаунта на Джейн Манчун Уонг. Тя е софтуерен инженер от Хонг Конг, но също така и популярен хакер, от чиито услуги неведнъж са се възползвали компаниите, тъй като тя демонстрира къде има слаби места и “пробойни”.

 

 

Тагове: , , , , , ,
Author