19 април, 2024

Помните ли човека киборг, с когото вече ви запознахме? Кевин Уоруик е първият човек, успял да имплантира чип в себе си и съпругата си и да свърже двете нервни системи с електрически сигнали. За разлика от Кевин, който успява да отваря и затваря врати и да пуска осветление, една дама има по-нестандартна идея.

Ейми ДД (@amiedoubled – Ейми Дейниъл Денсби) описва себе си като “Magical Unicorn Software Engineer”. Тя е публична личност и влогър, популярна със своите креативни проекти и цветни косплей участия. Новият й видеоклип “Tesla Model 3 hack” се оказа заразяващо успешен, тъй като дивелъпърката изненадва с креативно решение.

Оказва се, че манията по имплантиране на Ейми започва с въвеждане на леки екстри – контрол на врати като Кевин, но ето че идва момент, в който тя решава да качи нивото и да пробва нещо ново. След като си купува Tesla Model 3, тя се заема по решението да вкараxNT NFC Tag чип за 99$ в ръката си, с помощта на който да отваря и стартира автомобила си. Проучването на възможностите продължава една година, в течение на която момичето записва прогреса и използваните компоненти онлайн, а от Vivokey дори поставят чипа в биополимер, за да бъде мисията успешна. Днес технологичното решение работи, когато тя е на около инч от конзолата на колата.

Тагове: , , , ,