23 април, 2024

Новият ъпдейт на Chrome OS е вече на линия, като са добавени някои интересни нови свойства в операционната система. 

На първо място, от Google са стартирали една полезна за потребителите характеристика web app, чрез който постоянно можем да сме в крачка с всички новости и ъпдейти, които софтуерът предлага. Самият app се обновява на всеки шест седмици, което значи, че общо взето постоянно има за какво да се следи. 

Друго, с което могат да се похвалят от Google, е автоматизирането нa кликванията върху даден обект икони, табове в браузъра и т.н. Новото свойство, логично, се нарича “автоматични кликове”. Поставяйки показалката на мишката, или пойнтера, чрез извършването на кръжащи движения, това, което искате да се отвори разбира командата и става без натискане на бутони. Възможно е и директно изпращане на URL от Chrome OS към вашето мобилно устройство. 

Едно от най-важните подобрения за удобство на потребителите е появата на Virtual desktop. Операционната система оттук нататък ще позволява възможността за създаване на няколко работни десктопа след задаването на опцията в горния десен ъгъл – “new desk”. Този вариант позволява мултитаскинг, както и донякъде е възможно да се доближи до работата с два или повече монитора, защото отворените прозорци могат да бъдат преместени във всеки един от новите десктопи. 

Тагове: , ,