20 април, 2024

Apple се разделя с Джони Айв, Главен директор на дизайнерския отдел на компанията. Плановете на Айв са да създаде собствена компания за дизайн, която отново да обслужва Apple, но в ролята на първи клиент.

Работата на “Гения на мобилния дизайн” е отличавана неведнъж за високи постижения и революция в сферата на визуалното изкуство. През годините творческите решения на Джони променят очакванията на потребителите и вдигат драстично летвата за професионалистите в сектора.

“След близо 30 години и безброй проекти, съм повече от горд от дълготрайната работа, която свършихме за да създадем дизайнерски екип, методи и култура в Apple, които са без конкуренция. Екипът със сигурност ще процъфтява под отличното ръководство на Еванс, Алън и Джеф, които бяха сред най-близките ми сътрудници. Имам пълно доверие в моите колеги дизайнери в Apple, които остават най-близките ми приятели и с нетърпение очаквам да работя с тях – в продължение на много години в бъдеще. „

Сър Айви е създателят на дизайна на основните Apple устройства – iPhone, iPod, iPad, MacBook, както и част от визията на iOS. Неговата нова компания носи името “LoveFrom”. Пред Financial Times дизайнерът сподели, че вдъхновението за името на компанията му идва от разговор със Стив Джобс за смисъла от това да вкарваш любов в продуктите, които създаваш.

Тагове: , , , , , ,