18 април, 2024

Активни посланици на каузата на #SpoDari DRIVE ще бъдат рали шампионите на България Крум Дончев и Димитър Илиев, рали пилотите Даниел Попов и Денис Станчовски, европейският шампион по СуперМото Ангел Караньотов и ултрамаратонецът Краси Георгиев. Те ще бъдат ментори на отбори в благотворително състезание по картинг и ще помагат в изграждането на стратегия за успех в надпреварата.

“Ще подкрепя с най-голямо удоволствие инициативата, не само, защото съм убеден и сигурен, че това е чиста кауза, а защото говорим за деца. Когато говорим за деца, всеки, който може, трябва да подкрепи активността. Това са нашите деца, децата на България”, сподели Крум Дончев.

“Смятам, че каузата е страхотна и всеки нормален човек би трябвало да я подкрепи. Все пак децата са нашето бъдеще и трябва да се грижим максимално за тях”, допълни Димитър Илиев.

Инициативата SpoDari и DevStyleR се обединяват в организацията на благотворително картинг състезание #SpoDari DRIVE за иновативни компании в подкрепа на Сдружение за деца с онкохематологични заболявания. Участниците ще подкрепят каузата за организиране на спортни събития за децата и тяхната подготовка за ежегодните “Игри за шампиони” в Русия. “Това е едно спортно мероприятие, което събира над 500 деца от различни държави, които се състезават в 6 дисциплини – тенис на маса, стрелба, плуване, бягане, шах и футбол. Българските герои всяка година се връщат с много медали за България”, разказа Теодора Арменкова от сдружението “Деца с онкохематологични заболявания”.

Благотворителното състезание по картинг е разделено на няколко етапа – майсторско шофиране, стратегии за успешно и безаварийно шофиране, както на пистата, така и на пътя, и същинско картинг състезание тип “Льо Ман”.

В състезанието ще бъдат допуснати до 12 отбора с до 4 участници във всеки отбор. Подкрепете каузата на SpoDari DRIVE и се запишете на [email protected] или на страницата на събитието във Фейсбук.

#SpoDari (от спортувай и дарявай) е инициатива, в която всеки може да съчетае спорт и добра кауза. Фокусът на SpoDari е посланието, че всички имаме нужда да се движим и да спортуваме, за да сме жизнени и здрави.

Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ е неправителствена родителска организация, чиято мисия е да защитава правата на децата, борещи се с рак и техните семейства. “Основната ни цел е да бъдем до тях от момента на диагностицирането и да останем в подкрепа, докато имат нужда.”

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,