29 май, 2024

На 19 май от 09:30 ч. от Национален стадион „Васил Левски“ ще се даде стартът на благотворителния маратон – Run2Gether. На него хора с  големи сърца и хора  с различни възможности ще бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да отвеят финала заедно.

Мини маратонът има за цел от една страна да популяризира спорта за всички, и да се даде гласност, че равенството значи повече.

Run2Gether предизвиква ИТ сектора: ВКЛЮЧЕТЕ СЕ! Като официален медиен партньор на събитието DevStyleR призовава всички читатели да се присъединят към бягането! Със средствата от закупуването на билети заедно с даренията ще се помогне за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда. Съчетайте здравословното бягане със значима кауза.

Състезателното трасе, което предстои, е общо 5 км. То включва:

1. Старт на Стадиона
2. Обиколка на Борисовата градина
3. Финал на Стадиона.

Маратонът е по двойки, които в самия ден ще се съставят. Идеята е да се създаде вълнуващо преживяване и за двамата, което винаги да помнят, а и да си допуснат до сърцето едно ново и необикновено приятелство. Всяка двойка, успешно преминала финала, ще получи специален медал, символизиращ необикновената връзка между двамата участници.

Тази година ще се включат представители и на други многообразни групи, като например хора преборили онкологичните заболявания. Организаторите на събитието от JAMBA искат да докажат, че ние, българите сме част от едно подкрепящо европейско общество, в което всички работят заедно.

Run2Gether България е под патронажа на Президента на Република България, Румен Радев и Столична община. Сред официалните гости на събитието са: Господин Румен Радев, Президент на Република България; Госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Госпожа Албена Атанасова, зам. кмет на Столична община.

Инициативата има своите посланици в лицето на: Антоан Божилов, Антоанета Симеонова, Асен Блатечки, Биляна Йотовска, Влади Гюров,  Зоя Чавдарова, Ивайло Захариев, Йоанна Драгнева, Красимир Георгиев, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мануела Малеева, Мария Гроздева, Мария Илиева, Михаил Христов, Надя Младенова, Орлин Павлов, Пламен Славов, Прея, Ружди Ружди, Стела Енева, Стефан Виет.

Първото издание на Run2Gether България през 2018 година събра над 1 000 участници в подкрепа на бягането с кауза. Повече информация за първото издание ТУК.

Вече над четири години, това е най-голямото социално събитие в Банкок, Тайланд.

,,Това не е просто бягане. Това е събитие, което променя животи!”, Чачай, основател

Тагове: , , , , , ,