20 април, 2024

Тази седмица от Twitter обявиха как да сме по-информирани за предстоящите промени по панела им за разработчици. Компаниите обръщат все по-голямо внимание към тези панели и дори от Twitter развиват дивелъпърски форум. Всеки разработчик трябва да иска разрешение за достъп до панела.

Наскоро в туит се посочиха някои промени с повече подробности. Потоците от уеб сайтове, потоците от потребители и крайни пунктове за директни съобщения e планирано да се деактивират на 19 юни 2018 г., а поддръжката им ще се спре на 16 август 2018 г. Сега, когато е налице новата версия на API за активност на профила, да се има предвид, че тя ще е отворена всички разработчици.

Създадени са ръководства за мигриране, които да подпомогнат прехода от потока от сайтове и потоците от потребители към API за активността в профила. Както някои разработчици забелязаха, няма данни за поточна връзка или данни за времевата линия на home, които се използват само от малко разработчици (приблизително 1% от месечните активни приложения). Тъй като се деактивират стари API, тези възможности към API за активност в профила няма да бъдат добавени или да се създава нова услуга за стрийминг за случаи при свързана употреба. Информацията за началната хронология остава достъпна за разработчиците чрез крайната точка status / home_timeline.

Крайните точки за директните съобщения в API на REST са заменени с по-нови, по-функционални крайни точки, които обикновено са налице. Разработчиците, използващи крайните моменти на пряко послание, могат да разгледат вече ръководство за мигриране и да започнат да мигрират сега. Панелът на Twitter е изчерпателна страница с ресурси, за да се помогне на разработчиците да разберат най-добрия начин за поддържане и пускане на решения, включително връзки към документация, ръководства и други.

Това е добра причина да Ви напомним да последвате DevStyleR в Twitter.

Тагове: , , , , , ,