29 април, 2024

Qualcomm Technologies обяви днес, че компанията работи заедно с Human Horizons, JOYNEXT и Quectel, за да подкрепи създаването на напреднали иновации за свързаност на превозни средства с 5G и клетъчни vehicle-to-everything (C-V2X) технологии. Това се случва конкретно върху модела HiPhi X – първият супер спортен автомобил на Human Horizons в масовото производство, който предстои да бъде пуснат през май.

Автомобилът представлява постижението на задълбочената работа между Qualcomm Technologies, Human Horizons, JOYNEXT и Quectel, които работят заедно, за да представят модерни технологии в телематиката и C-V2X комуникацията. Зад HiPhi X стои автомобилната 5G платформа Qualcomm® Snapdragon ™ с интегрирана директна комуникация C-V2X, високоточна многочестотна глобална навигационна спътникова система (HP-GNSS) и RF Front-End (RFFE) функционалности за подкрепа на основните оператори в ключови честотни ленти в световен мащаб. HiPhi X ще бъде оборудван така, че да поддържа 5G в автомобила и да бъде част от нова ера на ориентирани към бъдещето интелигентни свързани превозни средства.

HiPhi е нова и иновативна марка, създадена от Human Horizons. Имаме удоволствието да работим с водещи технологични и автомобилни компании като JOYNEXT, Quectel и Qualcomm Technologies, които притежават новаторския дух и дълбокото технологично наследство, за да постигнат този крайъгълен камък и да отворят нова ера на автомобилната еволюция“, казва Юн Чен, старши вицепрезидент на инженеринг и развитие на превозни средства в Human Horizons.

Целият материал можете да прочетете в оригинален английски на DevStyleR.IO.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author