29 април, 2024

“Мит” е, че роботите и други технологии ще отнемат работните места на хората, това заяви Стефано Ла Ровере, директор на отдел “Глобална роботика, мехатроника и устойчиво опаковане” в Amazon пред CNBC.

Според него вместо да се заменят работните места, усъвършенстваните роботи, изкуственият интелект и другите технологии ще подобрят тяхната роля. Той добави още, че новите технологии водят до създаването на изцяло нови работни места.

Amazon твърди, че въвеждането на нови технологии е увеличило броя на работните места на над 50 000 души в нейните центрове за изпълнение на поръчки в Европа.

През последните пет години компанията е инсталирала повече от 1000 нови технологии в европейската си мрежа от центрове за изпълнение на поръчки, като общата инвестиция е над 700 милиона евро (751 милиона долара).

“Роботите и технологиите помагат на нашите служители, като намаляват разстоянието между задачите, като премахват повтарящите се движения или като им помагат да вдигат големи тежести”, пояснява Ла Ровере.

“На свой ред нашите служители могат да усвоят нови умения, да придобият нови компетенции, да придобият нови способности, които им позволяват да напредват към целите на кариерата си”, добавя още той.

Според него, през последните години са създадени над 700 нови категории работни места благодарение на използването на технологиите. Той посочва като пример собствения си екип и подразделението за роботика и изкуствен интелект на Amazon, което активно работи по внедряването на автоматизация в обширната мрежа от центрове за изпълнение на Amazon.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Последен Ден за Записване за Безплатния Курс – Управление на Интернет Страници с WordPress
2. OpenAI Пусна Подобрена Версия на ИИ – GPT-4 Turbo
3. Топ 3 Книги за Постигане на Успех


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR