29 април, 2024

В забързания живот, който водим, често се налага в ежедневието да извършваме десетки задачи. Aко воденето на график в планер отнема много време за вас, то днес ще ви представим десетте най-използвани приложения за записване на задачите Ви по приоритети.

1. Hive

Чрез това прилoжение можете да създавате списък със задачи, да записвате крайни срокове за изпълнение, както и да задавате задачи на хора, които са във Вашето работно пространство.

Това приложение подходящо за Вас независимо дали работите присъствено, или пък от вкъщи, както и в хибридна форма.
Функцията Kanban на Hive дава възможност да поставяте задачи на визуална дъска. Можете да видите какъв е статусът им на изпълнение. Календарът Ви показва какви задачи за деня сте си поставили.

Какво още предлага Hive?

  • Възможност за проследяване на поставените цели
  • AI инструмент за писане, който служи за генериране на съдържание
  • Създаване на план за проект
  •  Инструменти за автоматизиране на работния процес

2. Todoist

Todoist е максимално опростено приложение за записване на ежедневни задачи. Той е подходящ за записване на задачи, които трябва да се изпълняват редовно и са често повтаряеми.

Приложението е достъпно от различни платформи. Интерфейсът му е изключително лесен за използване. Karma е вградена система в Todoist, която отчита Вашия напредък, като Ви поставя и точки при изпълнението на задачите Ви.

3. Google Keep

Това е приложение за правене на списъци в Google. То е подходящо за записване на необходимите за Вас продукти за закупуване.

Google Keep ще Ви бъде полезен, ако имате нужда от безплатно приложение, което да Ви изпраща напомняния. То е място, на което да си водите основни ежедневни бележки. Не е подходящо за работната сфера.

4. Remember The Milk

Това приложение също е предназначено за ползване в ежедневната сфера, а не в работната. То е достъпно на много платформи и е чудесен вариант за прекалено заети хора, които имат нужда от напомняния, свързани с домакинството.

Чрез него може да си създавате списъци със ежедневните Ви задачи. Можете да създавате и тагове към приоритетни задачи. Освен това Remember the Milk позволява да създавате подзадачи към основните за Вас такива.

5. Way of Life

Тази платформа е подходяща при желание за отказване от стар навик и заместването му с нов и по-полезен. Приложението е подходящо, ако имате повтарящи се седмични задачи, тъй като позволява да видите какъв напредък сте постигнали.

Ефективността може да се отбележи чрез функцията „Да“ или „Не“, базирана на цветно кодиране на приложението. Way of Life представя графики, които отчитат вашите дейности.
Приложението има функция и за напомняне. Раздел дневник може да се използва за добавяне на допълнителни бележки към задачата.

6. nTask

nTask е приложение, което може да съчетае записването на задачи както от личния, така и от професионалния Ви живот. То е подходящо за управление на задачи и проекти.

Чрез него може да добавите други потребители, които може да добавяте към различни задачи. Приложението се предлага на много платформи и е лесно за използване.

Функции на приложението:

  •  управление на екип
  •  управление на риск
  •  управление на срещи
  •  проследяване на грешки

7. Microsoft To Do

Облачната система, която има приложението, позволява да имате достъп до него навсякъде и по всяко време. Microsoft To Do e лесен за използване. Чрез него може да създавате задачите си по важност, по азбучен ред, както и можете да ги сортирате по крайна дата за изпълнение.

Приложението дава възможност задачите да бъдат споделяни с Ваши близки, приятели или колеги. То може да се свърже с Microsoft Outlook.

Софтуерът на Microsoft To Do е достъпен за всякакви мобилни устройства. До списъците Ви ще има постоянен достъп през Интернет. Освен това, приложението е напълно безплатно, ако имате акаунт в Microsoft.

8. TickTick

Приложението може да бъде използвано на няколко платформи. То е достъпно както за компютри, така и за мобилни устройства.
TickTick се характеризира със следните функции:

  • Правене на интелигентни списъци
  • Календар
  • Достъп до цялостен преглед на всички задачи както ежедневни, така и месечни
  • Kanban визуална дъска

9. Any.do

Това приложение е подходящо за използване както за поставянето на индивидуални задачи, така и за екипни.
Софтуерът на приложението позволява да се управляват както ежедневните задачи, така и да се създават групови задачи за работните процеси.

Чрез приложението може да добавяте други потребители към списъците с изготвените от Вас задачи. Освен това, приложението дава възможност да възлагате задачи, както и да създавате общ чат в реално време.

10. OmniFocus

Това приложение позволява бързо да запишете задачите, които остават в системата за проследяване, а Вие не е нужно да ги запомняте. OmniFocus работи с методологията GTD за извършване на задачи.

Това е мощен инструмент с различни адаптивни функции. За момента приложението е достъпно само за Apple устройства. Може да се синхронизира с Вашия компютър или мобилно устройство.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Microsoft и OpenAI Създават Суперкомпютър за 100 млрд. долара
2. Да Предаваме Знания е Основна Част от Философията на Немечек България
3. Младите Хора Все Повече се Интересуват от Технологичните Теми в Обществото


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,