27 април, 2024

Осъдиха на 25 години затвор Сам Банкман-Фрид, съоснователят на криптоимперията FTX, предава CNN. Той беше признат за виновен по седем обвинения за измама на клиенти и инвеститори.

Банкман-Фрид, известен още като “Кралят на Криптото”, който ръководи най-големия крипто срив в историята, получи присъдата си във федерален съд в Манхатън от американския съдия Люис Каплан, който ръководеше процеса срещу Банкман-Фрид миналата есен.

Преди да бъде обявена присъдата, той изрази съжаление за своите постъпки, като призна, че е взел няколко “лоши решения” като ръководител на FTX, според CNN.

Въпреки опитите на адвокатите му да го представят в по-положителна светлина, изтъквайки дори, че той е обучавал колеги затворници, докато е бил в затвора, съдията бе непреклонен към решението си. Той отбеляза, че обвиняваемият е лъжесвидетелствал и манипулирал свидетели. Според съдия Люис Каплан, мотивът за извършените престъпления е силното желание за влияние и власт в страната от страна на крипто кралят.

Сам Банкман-Фрид започва своята кариера във финансовия свят като стажант в Jane Street Capital и по-късно съоснова Alameda Research и FTX.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Топ 5 най-добри масажни столове
2. Да Предаваме Знания е Основна Част от Философията на Немечек България
3. Младите Хора Все Повече се Интересуват от Технологичните Теми в Обществото


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR