27 април, 2024

Meta ще ограничи достъпа до Facebook News за потребителите от САЩ и Австралия в началото на април, съобщава The Indian EXPRESS.

Причината за спирането на този раздел от платформата е стремежът към намаляване на съдържание, обвързано с новини и политика.

„Тази промяна не засяга публикациите от акаунти, които хората избират да следват. Тя влияе на това, което системата препоръчва, и хората могат да контролират, ако искат повече“, каза Дани Левър, говорител на Meta.

В Германия, Великобритания и Франция функцията беше премахната още през изминалата година. Разделът за новини, добавен през 2019 г., включваше представянето на събития от национални и международни медии.

От Meta споделят, че потребителите ще имат възможността да отварят линкове, препращащи към статии с новини. Медиите пък отново ще могат да публикуват своите линкове към статии и към техните уебсайтове.

Водещи стимули за новата промяна в платформата са критиките, отправени към Meta относно това, че компанията не се справя достатъчно добре с премахването на дезинформацията, както и че има принос към политическата поляризация.

Затова от Meta излизат с решението, че се налага да намалят политическото съдържание в своите платформи.

„Това съобщение разширява годините на работа върху начина, по който подхождаме и третираме политическото съдържание въз основа на това, което хората са ни казали, че искат“, добавя Дани Левър.

Meta заяви, че ограничаването на достъпа до раздела Новини няма да наруши преглеждането и проверката на съдържанието в платформата за дезинформация.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Българо-американската LucidLink сред Най-Добрите Работодатели в САЩ за 2024
2. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023
3. Топ Тенденции на NVIDIA GTC 2024


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,