28 април, 2024

Microsoft е въвела модификации в Chromium, насочени към подобряване на изобразяването на текст в браузъра. След многобройните оплаквания през годините версия 124 на Chrome вече ще включва поддръжка на контраст и гама корекции от Windows ClearType Text Tuner, като по този начин ще се усъвършенства изобразяването на текст в браузъра на Google. Chromium ще изобразява текста по-хубаво, с повишен контраст и гама корекция.

Според уебстраницата Chrome Platform Status, липсата на потребителски настройки за изобразяване на текст е проблем, за който потребителите споменават още от 2015 г. С намесата на Microsoft Chrome най-накрая ще бъде по-удобен за използване.

Преди известно време Microsoft направи промени в изобразяването на текст в Edge, а основната цел беше постигане на по-хубави шрифтове, с подобрена гама и контраст. Благодарение на настройките на ClearType Text Tuner в Windows, които Edge използва, браузърът промени облика си към много по-добър, а текстът стана лесно четим.

Технологията за шрифтове ClearType на Microsoft отдавна се използва в Windows за подобряване на изобразяването на текст на екрани, като целта е текстът да изглежда като отпечатан на лист хартия.

Инженерите на Microsoft са интегрирали поддръжка на ClearType Text Tuner в Chrome, така че той да улавя всички промени в контраста и гамата, точно както повечето други приложения за Windows.

Кърт Кати-Шмидт, старши инженер по разработване на софтуер в Microsoft, е ръководител на усилията в тази област. През последните месеци той се е ангажирал с подобряването на текстовото изображение в браузърите, базирани на Chromium, като акцентира върху подобряването на достъпността в Edge и Chrome.

Преди повече от пет години компанията премина към Chromium в собствения си браузър Edge. Тогава Microsoft обяви, че ще “предостави нашия опит в областта на платформата Windows, за да подобри работата на всички браузъри, базирани на Chromium, в Windows”, и това обещание беше спазено. Microsoft допринесе за подобряването на скролирането в Chrome и много други функции.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023
2. Дженсън Хуанг Отговори на Коментара си за “Смъртта на Програмирането”
3. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR