28 април, 2024

Confluent пусна изцяло управлявана услуга Apache Flink, която е предназначена да улесни клиентите при създаването на потоци от бази данни.

„Високата производителност, ниската латентност и силната общност на Flink го правят най-добрият избор, който разработчиците да използват за обработка на потоци“, споделя Шон Клоус, главен продуктов директор в Confluent.

Обработката на потоци от данни позволява на експертите в тази сфера да използват новите данните, когато пристигнат, вместо да работят върху по-стари данни, които вече са обработени.

„Обработването на потоци позволява на организациите да трансформират необработените потоци от данни в мощни прозрения“, добавя Шон Клоус.

От Confluent споделят, че Apache Flink е предназначен да помага при откриването на измами. Той също така, може да управлява верига за доставки в реално време.

„С Kafka и Flink, напълно интегрирани в единна платформа, Confluent премахва техническите бариери и предоставя необходимите инструменти, така че организациите да могат да се съсредоточат върху иновациите, вместо върху управлението на инфраструктурата“, посочва главният продуктов директор.

Обикновено Apache Flink се използва за поддържане на данни. Той подпомага дейността на експертите по обработване на данни в случай на претоварване. Компанията посочва, че при започването на бизнес клиентите ще се изправят пред предизвикателства като: предварителни разходи и усилия за поддържане.

Apache Flink дава възможност на потребителите да стартират бързо бизнес чрез наблюдaване, сигурност и управление, които услуги са предоставени от Confluent. Към момента Apache Flink е достъпен чрез AWS, Google Cloud и Microsoft Azure.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2


Прочетете още:
1. Microsoft Пусна .NET Smart Components
2. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.
3. Spotify Изплати Рекордна Сума Възнаграждения на Изпълнителите в Платформата


Последвайте ни във FacebookInstagramLinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,