29 април, 2024

Android обяви пускането на втората предварителна версия за разработчици на Android 15 на Google. Тя предлага дългоочакваната поддръжка на сателитна връзка, както и няколко подобрения в безконтактните плащания, разпознаването на няколко езика и взаимодействието с PDF файлове чрез приложения.

Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

Също така във втората предварителна версия има и поддръжка за изпращане и получаване на съобщения чрез SMS/MMS или RCS приложения през сателит.

С бета версията разработчиците ще могат да проверят и тестват функции, които да бъдат включени в окончателното публично издание, което предстои да излезе по-късно тази година.

В последната предварителна версия за разработчици се разглеждат някои проблеми със сигурността, с които се сблъскват потребителите на Android. Един от тях е свързан с по-добрата информираност и по-ясните причини защо някои услуги не са достъпни, когато устройствата използват сателитна връзка, например.

Друга важна поддръжка е информирането на потребителите, когато дейността, която извършват на устройството им се записва на екрана. Сигурността при безконтактните плащания също се подобрява за приложения, които използват NFC.

Сред другите актуализации са и подобренията в PDF функциите в приложенията, които включват поддръжка на файлове, защитени с парола, анотации, редактиране на формуляри, търсене и избор с копиране.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2


Прочетете още:
1. Microsoft Пусна .NET Smart Components
2. 30% от ИТ Професионалистите Инвестират Суми Между 50 000 и 500 000 лв.
3. Spotify Изплати Рекордна Сума Възнаграждения на Изпълнителите в Платформата


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR