28 април, 2024

Microsoft и Intel ще сключат сделка на стойност около 15 млрд. долара. Договорът между технологичните компании се състои в това, че Intel ще произвежда персонализирани чипове за компютри, проектирани от Microsoft и предназначени за Microsoft, съобщава The Verge.

Партньорството между Intel и Microsoft бе обявено по време на събитието Intel Foundry.

Все още няма информация за какво точно ще бъдат използвани чиповете. Според Bloomerg, Microsoft ще използва чиповете за вътрешни дизайни както при процесори, така и при AI ускoрители.

„Намираме се в разгара на една много вълнуваща промяна на платформата, която ще трансформира из основи производителността на всяка организация и на цялата индустрия“, съобщи главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела в прессъобщение.

От корпорацията смятат, че чрез производството на чипове отново ще се наредят сред лидерите в технологичната индустрия. В това начинание Microsoft ще бъде техен пръв голям клиент, както и партньор.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioMicrosoft and Intel Strike $15 Billion Dollar Deal


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Технологичното Образование при Децата Става все По-Необходимо в Живота
2. Samsung въвежда AI функции на Своите Устройства
3. Камарата на Представителите в САЩ Създаде Работна Група за Изкуствен Интелект

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,