28 април, 2024

Глобалната технологична компания Melexis, която оперира в България с екип от над 850 души, стартира инициативата Engineering Talks. Тя представлява поредица от събития, като пилотното ѝ издание ще се проведе на 28 февруари в София.

Engineering Talks има за цел да събере инженерната общност в сферата на електрониката, предоставяйки платформа за обмен на знания, споделяне на опит и създаване на професионални познанства.

По време на първото събитие ще бъде представена темата „Разработка на интегрални схеми за измерване на ток в автомобилни приложения“ от Аспарух Григоров, старши системен архитект в Melexis България и специалист по функционална безопасност. За своите близо 20 години опит в микроелектрониката, Аспарух е заемал различни позиции и е работил по 5 от продуктовите линии от портфолиото на компанията.

Той ще разкаже повече за принципите за измерване на ток в микроелектрониката, както и какви могат да бъдат приложенията на токовите сензори в електрическите автомобили. Аспарух ще говори и за архитектурите на интегрални системи за измерване на ток, и как може да се осигури функционална безопасност.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.


Прочетете още:
1. Аксенчър Придобива Бизнеса на GemSeek в България и Великобритания
2. Огромен Интерес към “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”
3. Технологичното Образование при Децата Става все По-Необходимо в Живота


Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR