27 април, 2024

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК

Mozilla съкращава около 60 служители и оставя на заден план Mastodon, съобщава The Verge. Корпорацията споделя, че това решение засяга едва 5% от работещите за компанията служители и, че съкращенията са основно в организацията за разработване на продукти.

Уебинар на Тема “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

Mozilla, организацията развиваща уеб браузъра Firefox, променя изцяло продуктовата си стратегия. След назначаването на нов временен CEO, компанията ще се фокусира върху работата в по-малки екипи, съобщават от TechCrunch.

Mozilla обмисля да намали част от средствата, които влага в свои продукти VPN, Relay и Online Footprint Scrubber. Организацията ще прекрати дейността и на Hubs и 3D виртуален свят, който излезе през 2018 г.

Освен това, технологичният гигант смята да намали инвестирането и в mozilla.social Mastodon. Mozilla добавя още, че потребителската основа на платформата не е „достатъчно стабилна, за да оправдае отделянето на ресурси“ по време на „неблагоприятна промяна при търсенето“.

Всички тези промени настъпват дни след като Mozilla назначи Лаура Чембърс за временен изпълнителен директор.

“Възнамеряваме да пренасочим ресурси към продукти като Firefox Mobile, където има възможност за развитие и създаване на по-добър модел в индустрията”, споделя корпорацията в свое изявление.

Mozilla ще се съсредоточи върху разработването на „достоверен ИИ във Firefox“, коментират от компанията. За да постигнат това, екипите към услугите Pocket, Content и AI/MI, трябва да работят сплотено.

С новите промени Mozilla ще може да се съсредоточи повече върху Firefox, което от своя страна, е добра новина за потребителите на Firefox.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.


Прочетете още:
1. Фонд на Фондовете Стартира Пазарни Консултации за Два Нови Инструмента
2. Android Пусна Първата Предварителна Версия на Android 15 за Разработчици
3. Водещи Професионалисти, Част от “Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии”

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,